2013'ün başında yeniden güncellenen ve bazı yeni özelliklerin de eklendiği W3 Total Cache'nin resimli kurulum anlatımı ile karşınızdayım. Bu eklenti cidden illet lanet pislik bir hal alabiliyor :) W3 total cache kurulumu, kimilerine göre Super Cache'den daha kolay olsa da, aslında siteye ve sunucuya verebileceği zararlar düşünüldüğünde bence Super Cache'den daha güvenli ve kolay bir eklendi :) Sürekli takıldığım R10'da bir üyenin serzenişini görünce dayanamadım, oturup localhost'a şu eklentiyi kurdum, ayarlarını da sevdiğim dostum Fatih Emre'nin de yardımıyla kazasız belasız hallettim =) Anlatım biraz uzun... O yüzden yazıyı sonuna kadar takip edin. Burada tüm ayar sayfalarının resimleri yok. Eğer resmi olmayan bölümleri fark ederseniz, bilin ki o bölümün ayarlarına dokunmaya gerek yok :)
W3 Total Cache Kurulumu
Eklentiyi kurmak için Eklentiler>>Yeni Ekle bölümündeki arama kısmına W3 Total Cache yazıp "Eklentilerde Ara" butonuna bastıktan sonra açılan sayfada eklentinin altındaki "Şimdi Kur" linkine tıklayın. Kurulduktan sonra solda Performance diye bir bölüm göreceksiniz. Oradaki General Settings linkine tıklayın.
W3 Total Cache Genel Ayarlar
W3 Total Cache kurulumu yaparken eklentinin Genel Ayarlar bölümünü nasıl dolduracağınızı aşağıdaki resme bakarak anlayabilirsiniz. Her resmin altına, gerekli açıklamaları da ekliyorum. Neyin ne olduğu da anlaşılsın diye :)
Preview mod aktif olduğu takdirde yapılan değişiklikleri önce siz görürsünüz, ziyaretçiye yansımaz. Yani ne yaptığınız konusunda kesin bilginiz yoksa, tüm ayarları tamamlayana kadar önizleme modunun Enable konumda olması sizin için yararlı olabilir. Aksi takdirde sitenin görüntüsünde yaşanması olası olan görüntü bozuklukları kullanıcılara da yansıyacağından, moralinizin bozulmasına neden olabilir, ziyaretçileri sitenizden soğutabilir :)
Page Cache için eğer aktifse Xcache veya APC seçeneklerinden birini seçin. Ben kurulumu localhostta yaptığım için bende aktif değil. Fakat onları seçmeniz daha iyi olacaktır.
Minify ayarlarını yukarıdaki gibi yapabilirsiniz. Fakat W3 Total Cache kurulumu esnasında minify işlemi ile ilgili problem yaşarsanız Online Minify linkine tıklayarak da dosyalarınızı minify ettirebilirsiniz. Nasıl yapılacağı konusunda problem yaşanması muhtemel bir alan olduğu için bu açıklamaları yapıyorum :) Yine sorun çıkarsa yorum bölümüne yazın, elimden geldiğince yanıtlarım.
W3 Total Cache kurulumunda Database Cache için en iyi seçenek Memcache. Sunucunuzda kuruluysa aktif halde olur zaten. Sunucu sizinse önce Memcache kurmanız iyi olacaktır ama onu da ayrıca ele almak lazım. İnternette Memcache Kurulumu diye arama yaparsanız bu konuda da yardım alabilirsiniz ama bildiğim kadarıyla bu da sıkıntı çıkarabilecek bir işlem. Kurulumda dikkatli olmanızda yarar var :) Memcache seçeneği aktif değilse Disk'i seçin.
W3 Total Cache kurulumu yaparken Browser Cache ayarı ile ilgili açıklamaya gerek yok, resim her şeyi anlatıyor sanırım :)
Eğer bulut sunucunuz varsa aktifleştirin bu seçeneği ama pek çok webmaster bu kadar para ödeyip CDN almayacağı için muhtemelen pasif halde bırakmanız gereken bir bölüm :) Eğer CDN konusunda kararsızsanız ve yeteri kadar bilginiz yoksa, pasif bırakmanız gerektiğine emin olabilirsiniz =)
Monitoring bölümü daha önce W3 Total Cache kurulumu yapanlarda yoktu sanırım. Hiç dikkatimi çekmemişti :) Boş bıraksanız da olur. Tahminime göre New Relic adlı site sayesinde sitenin izlenmesi ve daha optimize hale gelmesi için neler yapılması gerektiğine dair bilgiler veren bir sistem söz konusu... İster siteye üye olup API Key ve application ID bilgilerini yazar ne olduğunu anlarsınız, isterseniz de boş bırakırsınız. Bence sallayın gitsin =)
Bunları da seçmeyin; ölmezsiniz :) Anladığım kadarıyla her sayfanın sonuna HTML yorum şeklinde detay bilgileri eklenecek. Açıp bakmazsınız bile zaten durduk yere sayfaların kod yükünü artırmayın hiç =)
W3 Total Cache - Page Cache Ayarları
W3 Total Cache kurulumunda yukarıdaki ayarları bitirdiyseniz, genel ayarları tamamladınız demektir. Şimdi sıra geldi soldaki Performance bölümündeki alt başlıklardaki ince ayarları yapmaya. Page Cache seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfadaki ayarları aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. Gerekli açıklamalar için resmin altındaki kısmı okuyabilirsiniz =)
[caption id="attachment_11542" align="aligncenter" width="300"] w3-total-cache-kurulumu-9-page-cache[/caption]
Yukarıdaki resimde de görüldüğü şekilde yapabilirsiniz W3 Total Cache kurulumundaki Page Cache ayarlarını (Resim anlayamadığım bir sebepten dolayı yazı içinde görünmüyor fakat boşluğa basın, açılacak orjinal boyutta yeni bir sayfa olarak =)). Bir noktaya daha değineyim; oradaki Don't cache pages for the following users seçeneğini seçerek Admin, Editor, Yazar ya da İçerik Sağlayıcı gibi rollerden seçtiğiniz gruptaki kullanıcılar için Cache özelliğini deaktif edebilirsiniz. Bunun kime ne yararı olur hiçbir fikrim yok ama belki işinize yarar ve orada yazanlar İngilizce olduğu için anlamayabilirsiniz diye belirtmek istedim. Bence elleşmeyin, resimdeki ayarlar kâfi...
W3 Total Cache - Minify Ayarları
Şimdi gelelim W3 Total Cache kurulumu için soldaki Minify bölümünü ayarlamaya. Ayarları aşağıda görüldüğü gibi yapabilirsiniz. Açıklamalar resmin altında... =)
W3 Total Cache kurulumundaki Inline CSS ve Inline JS minification seçenekleri tasarımda bozukluklara yol açabileceğinden pasif olması daha iyi. Fakat önizleme modunu aktifleştirdiyseniz, bu iki seçeneği sırayla aktif ederek, bozulma olmayan seçenek(ler) varsa aktif olarak kullanabilirsiniz.
W3 Total Cache - Browser Ayarları
Son olarak W3 Total Cache kurulumunda Browser Cache ayarlarının nasıl olduğunu gösterelim. Tabii ki resimle :) Yine resmin altında açıklanması gerektiğini düşündüğüm yerlerle ilgili bi' şeler yazacağım tabi ki. Fakat merak ettiğiniz, sormak istediğiniz olursa yorum bölümünü kullanmaktan çekinmeyin tabii ki.
Özellikle Google Page Speed puanlarını dikkate alanlar, GTMetrix gibi sitelerin analizlerine önem veren kişiler bilir; expires header, eTAG ve gzip kullanımı çok önemlidir ve sayfanızın SEO puanını ve yüklenme süresini artıracaktır. O yüzden W3 Total Cache kurulumu esnasında bu seçeneklerin aktif olması sitenize katkı sağlayacaktır. Fakat bu seçeneklerin bazılarının işe yaraması için .htaccess'te düzenlemeler yapılması gerekebilir. Normalde kullanmanıza rağmen GTMetrix'te kullanmıyormuşsunuz gibi uyarı görürseniz, yorum bölümüne yazın; .htaccess ile ilgili gerekli düzenlemeler konusunda fikir alışverişinde bulunuruz en azındaın =)
W3 Total Cache Hataları
Eğer W3 Total Cache kurulumu esnasında herhangi bir hata ile karşılaşırsanız, belki çözümü konusunda yardımcı olabilirim. Ben hata ile karşılaşmadım localhost'taki kurulumda. Yazarçizer'de de eski sunucu döneminde hem memcache hem de W3 Total Cache kullanıyordum. Şimdiye kadar herhangi bir hata ile karşılaşmadığım için belki karşılaştığınız hatanın yanıtını anında veremeyebilirim ama araştırıp yardımcı olmaya çalışırım merak etmeyin =)
SON BİR RİCA!
Yazıyı elinizden geldiği kadarıyla sosyal hesaplarınızda tanıtmanız, en azından güncel W3 Total Cache kurulumu anlatımının arama sonuçlarında daha üst sıralarda görünmesini sağlayacaktır. Sizin yaşadığınız sorunları başkalarının da yaşamasına hiç gerek yok bence =)
Bu yazıya 92 yorum yapıldı.
General Settings'de Minify ayarlarından JS ve CSS minifer'i "YUI Compressor" (resimdeki gibi) yaptım.
----
The following minifiers cannot be found or are no longer working:
YUI Compressor (JS): JAVA executable path was not found. The default minifier JSMin will be used instead.
YUI Compressor (CSS): JAVA executable path was not found. The default CSS minifier will be used instead.
This message will automatically disappear once the issue is resolved.
----
Böyle bir şey çıktı W3 Total Cache sayfasında.
Bu bir hata mıdır? Hayatsa çözümü nedir? :)
Aslında şu an da hata yok. YUI'yi kullanamadığı için default minifier'ı kullandığına dair bir uyarı mesajı o. Siz direkt kullanılacak minifier olarak "DEFAULT"u seçerseniz, hata mesajı da çıkmaz :)
Bu arada "Online Minify" linkindeki sitenin kullanımı ile ilgili bir yazınız ya da açıklamanız var mı?
O sitede sıkıştırma yaparken alttan herhangi bir ayar yapmamız gerekli mi?
ve
seçenekleri yeterli olacaktır sanırım.
Ayrıca bu tip siteler compressor adı ile yayın yapar fakat yalnızca minify işlemi yapar. Onu da dikkate alın mutlaka. GTMetrix gibi sitelerde analiz yaptığınızda yine de "js ve css dosyalarını sıkıştırın" uyarısı almaya devam edersiniz...
Ben Localde kurulum yaptığım için onu yazmayı unutmuşum hatırlattığınız iyi oldu. Temada herhangi bir değişiklik yaptıktan sonra "EMTY CACHE" butonuna sürekli basmanız gerekiyor. Bu sayede ön bellek boşaltılıp tema dosyaları güncellenecektir. Aksi takdirde dosyaların yenilenme süresi bitene kadar yeni tasarım farkları görünmeyebilir siteye girenlere.
JS dosyalarını jscompress bu sitede deneyip upload eder misiniz bir de? Yine hata verecek mi? Minify işlemini elle de yapabilirsiniz aslında. YAlnızca gereksiz boşlukları silmek bu işlem için yeterli olacaktır ama bilginiz yoksa internette "online minify js" ve "online minify css" aramaları sonucunda çıkan sitelerde tek tek deneyerek yapmanızı öneririm çünkü minify işlemi web site performansı ve sayfa yüklenme hızına olumlu etkisi olan bir faktördür.
(85%)
76%
D
YSlow Grade:
(64%)
75%
Page load time: 52.98s
Total page size: 1.49MB
Total number of requests: 114
dostum JS için Closoure CSS için Yui ayarı yapmak benim için en ideali oluyor testlerime göre. Yukardakiler GTMatrix verileri sitem bahissistem.com birde sen bakarsan eksik neymiş anlarız. Sadece sayfamda bir siteden çekilen ifareme ait küçük resimleri ve sitemdeki 1 reklam firmasının js kodlarını uyarı veriyor. o kadarıda normal olması lazım aslında. Alexa logosunu bile koymuş :) 83 google speed hızıda.
Specify image dimensions şeklinde bir uyarı var. Onun üzerine tıklarsanız weight ve height etiketi olmayan resimleri görürsünüz. O resimlere en boy etiketlerini ekleyin index.php dosyasını düzenleyerek, puanınız amûdi olarak artacaktır :)
Optimize images uyarısına tıklayarak da orada görünen resimlerin hepsini bilgisayarınıza yükleyip smushit adresine toplu olarak upload ettikten sonra optimize edilmiş hallerini tekrar sunucuya yükledikten sonra da puan artışı sağlanacaktır.
Bu ikisi toplamda 10 dakika sürmez. Puanınıza da olumlu katkıda bulunur. Diğerleri biraz uzun :) İnternette arasanız aslında GTMetrix'te site ile ilgili çıkan hataları, açıklamalarını bulursunuz birçoğunun :)
..../wp-content/themes/temaadi/uploads/resim.png" alt="Resim" />
Örneğin yukarıdaki kodda weight ve height etiketi yok. Ekleme yaparak kodu aşağıdaki hale getirirseniz, bu hatayı almazsınız.
.../wp-content/themes/temaadi/uploads/resim.png" alt="Resim" width="200" height="300" />
Eklenti sayfa açılış hızını önemli ölçüde artırır. Bir çok yararı vardır. Sitenin büyük bir bölümünü ön belleğe alır. Ama Google Page Speed puanınızı artırır diye bir iddiası yok ki eklentinin. Yapılması gereken herşeyi yapmıyor maalesef :) Ama .htaccess dosyasında yapılması gereken değişiklikleri de yaptıktan sonra puanınız da bayağı artacaktır.
Şimdi ben size derim ".htaccess'e şunu ekleyin, bunu ekleyin" diye ama sonra problem çıkar, al başına belayı :D Bi' sürü küfür yerim... O yüzden bence öncelikle yukarıda resim optimizasyonu il ilgili olan yorumumdaki önerileri yapın. Riski falan da yoktur onun... Sonra da Google'da ".htaccess düzenleyerek önbellek için süre sonu belirleme" gibi aramalar yapıp sorununuza çözüm bulun.
Buraya yazdım fakat kodların bir kısmı görünmüyor :) Mail adresinize yazıyorum isterseniz ekleyin .htaccess'e..
Ama Google Page Speed'de de önbellek özelliği olabilir. Belki puan birkaç saat içinde artar. Eklemeyi düşünürseniz, ekleyince yazın; ben GTMetrix'ten bakayım puan değişikliği olup olmadığına... Orada anında güncelleniyor. Ve yine tekrar ediyorum; resimleri optimize edin, index.php dosyasında da sitedeki resimlere weight ve height etiketleri ekleyin. Puan 95 civarına yükselsin. Daha ne yapayım bilmiyorum ki :D
""""""W3 Total Cache, kimilerine göre Super Cache daha kolay kuruluyor olsa da, aslında siteye ve sunucuya verebileceği zararlar düşünüldüğünde bence Super Cache’den daha güvenli ve kolay bir eklendi :)"""""""""
demişsiniz super cache eklentisinin sunucuya ne gibi zararları var ?
Yöresel haber sitem var Eklentiyi kurdum ve işleyiş olarak herhangi bir sorunum yok.
Fakat okunma sayısı, görüntülenme sayısı konusunda problemlerim var. Yazı sayfalarında şuanki sayfada olan görüntülenme sayısı gibi wp-postviews eklentisiyle çalışan okunma sayısı var. Cache'i yaptıktan sonra bu değerin artmasını istiyorum. nasıl yapabilirim?
tekil 100 ziyaretçiyi geçemiyorken 200 rahat çıktı kaynak hatası alıyordum ama artık sorun kalmadı.
Birkaç hatayı düzelteyim derken beyaz zeminde karışık harfler çıktı sitede şimdi sıfırdan ayarlamaya çalıştım sorun olursa yardımcı olabilir misiniz ?
Google da w3 total cache kurulumu resimli anlatım diye arattım ve
ilk sırada çıktınız. demekki konu popüler.
ben bunları uyguladım. google spedd puanı 90 çıkıyor ama sitede anlaşılmaz derece de yavaşlık var. eklentiyi pasif yaptığım da daha hızlanıyor. acaba belli başlı nerde hata yapmış olabilirim tahmininiz var mı . Eklentiyi kaldırıp en baştan kursam olur mu acaba.
YUI Compressor (JS): JAVA executable path was not found. The default minifier JSMin will be used instead.
YUI Compressor (CSS): JAVA executable path was not found. The default CSS minifier will be used instead.
This message will automatically disappear once the issue is resolved.
YUkarıda java bulamıyor hocam.
.js ve .css dosyalarını sıkıştırmak için eklenti kullanmak isterseniz WP Minify eklentisini kullanabilirsiniz. Eklenti dosyaları otomatik olarak optimize (minify) edip aynı zamanda sıkıştırabiliyor.
It appears Minify URL rewriting is not working. If using apache, verify that the server configuration allows .htaccess. Or if using nginx verify all configuration files are included in the main configuration fail (and that you have reloaded / restarted nginx).
## EXPIRES CACHING ##
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresDefault "access 2 days"
## EXPIRES CACHING ##
Eklentiyi şu an kullanmıyorum. İnternetim de 2G hızında. O yüzden kurup deneyemiyorum da malesef :)
Fakat özellikle Chrome'da çok sağlam önbellek özelliği var. Bazen 6-7 defa CTRL+F5'e basmak gerekiyor kodlardaki güncellemelerin etkisini göstermesi için. Bunu da dikkate alırsanız sevinirim.
Özet
Slider alanı çalışmıyordu...
Çözüm: Minify ayarlarından JS minify settings kısmındaki enable deki tik işaretini kaldırıp kaydet diyorsunuz sorun çözülüyor.
Burada yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Kolay gelsin...:)
Soru:
W3 total cache, all in one seo peck, Better WordPress Minify, Optimize Database after Deleting Revisions, Google XML Sitemap eklentilerinin tamamını birlikte kurdum. Bunlardan gereksiz olan varsa silebilirim. Ne düşünüyorsunuz?
Bu işleri nette araştırarak öğrenmeye çalışıyorum. Deneye yanıla. Fikir veren siz değerli arkadaşlar sayesinde bilgimiz artıyor. Bu tarz siteler çok faydalı. Teşekkür ederim...
W3'ü ziyaretçi sayısı çok olan sitelerde mutlaka kullanılmalı.
All in One SEO yerine http://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/ adresindeki Wordpress SEO eklentisi kullanılmalı. İnanılmaz fonksiyonel ve çok daha etkili...
W3 kullanıyorsanız Wordpress Minify eklentisi kullanmaya gerek yok çünkü W3 zaten minify özelliği barındırıyor.
Optimize Database after bilmem ne eklentisi yerine de Wp Optimize adlı eklentiyi kullanmanızı öneririm. Wp Optimize eklentisi hem database optimizasyonu, hem de yazılardaki revizyon kayıtlarını, gereksiz yorumları falan siliyor. Sunucuyu yormayan ama sizin kullandığınızdan daha kapsamlı bir eklenti...
Önerdiğim SEO eklentisini kullanırsanız sitemap eklentisine de gerek kalmayacak. Yazarçizer'in anasayfasında sol altta site haritaları var. O şekilde farklı farklı sitemap'lar oluşturuyor. Çok daha kullanışlı :)
Ben sitemde kalite enletileri kullanıyordum. wp-poll eklentisi ile 200 ün üzerinde anket vardı. İnternette kurcaladığımda siteyi yavaşlatan eklentilerin başında wp-poll de geliyor şeklinde yazılar okudum. Ayrıca gd star eklentim vardı. Onu kaldırdım. Yine yavaşlatan faktörlerden biri düşüncesiyle.
*Anket kullanımı için wp-polls yerine tavsiyeniz var mı yoksa onu aktif edeyim mi tekrardan? İnternet siteleri üzerinden mi anket kurmalıyım siteye yük getirmemesi için?
* Gd star şeklinde benzeri yazı beğendirme var mı fazla yük getirmeyen?
*Yorum beğendirme eklentisi olarak Zaki Like Dislike Comments kullanmayım dedim o da sıkıntılı gibi kaldırdım. Milliyet gazetesi yorum puanlamalarına benziyordu. Ama çalışması randımanlı değil. Bu tarz bir şey biliyor musunuz?
Son olarak 125x125 sponsor alanında bir ay ücretsiz bannerı anasayfamda göstermek isterim. Kaliteli bir site renk katacaktır. Tabi isterseniz, mail adresim size görünüyor; kodu yollarsanız eklerim. Yardım ve rehberlik için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim...
Gd Star da kesinlikle kullanılmaması gereken eklentilerin başında geliyor :) Zaten W3 ile Gd Star eklentileri çakışıyordu diye hatırlıyorum. İkisi birlikte kullanılmıyor yanlış hatırlamıyorsam. Benzeri olup da kasmayan bir eklenti de bilmiyorum ne yazık ki.
Yorum kısımlarında farklı sitelerden css ya da veri çeken eklentilerden bence uzak durun. Sayfa yüklenme süresi olumsuz etkileniyor çünkü. Ayrıca veri çekilen sitede bir sorun olsa, sayfa hiç yüklenmeye de biliyor.
125x125 sponsor teklifiniz için de teşekkür ederim. İnşallah yarın gönderirim mail adresinize. Tekrar teşekkrür eder, iyi çalışmalar dilerim...
Kurulumdan önce full yedek almıştım. FileZilla ile tüm dosyaları yeniden üzerine yazdım. Fakat sorun düzelmedi.
Ne yapmalıyım?
linki silebilirsiniz. sitem: hadikiyasla.com
(w3 total cache için çok araştırma yaptım. sitenizdeki kadar güzel bir anlatım yok.)
Sitemin çok fazla hiti yok. Günlük tekil en çok 2k oluyor. Siteme günde 1-2 yazı yazıyorum.
Bu koşullar altında süre ayarlarını değiştirmeli miyim sizce? (Ana sayfa, kategori ve sayfa güncellemesi ne kadar aralıkta olmalı?)
Değiştirmeliysem gerekli ayarlar nasıl olmalı?
Yanlızca bende minify ayarlarını otomatiğe getirince diğer ayarlarını ne yaparsam yapayım site görünümü değişti bende minifyı aktif etmeden ayarladım. Başka bir eklenti ile (WP-minify) minfy gerçekleştirdim sizce sorun olur mu?
Diğer önemli bir husus ise sizin verdiğiniz GTMetrix sitesinde siteyi taratınca özellikle resim ayarlamalarının hepsinde sorun görüyorum. Bütün gece bununla uğraştım ama nerden okusamda bu ayarları düzeltemedim. Kod meselesini hiç bilmememe rağmen onlara giriştim ama sitemdeki tüm fotoğrafların en ve boy oranları gözükmüyor. Bu bir tema sorunu anladığım kadarı ile ama temamdan vazgeçmek istemiyorum. Bu konuda bir yazı yazamısınız?
Çok teşekkür ederim
�n��~@���Nt�rګSM��l�D��?|�jYZ������`M���O�-B�$iwq������Y�ƚ��FQn(������$�%�`6u�g��"�l��O���rLG�Æ��ܐ��T�X���pF��u� ���� �w���S�����nS��� �8���������In�6������D7�����Mv��h\�����zJ�>�XJ�jZ����f0���]��O��Qǁyx���;\;�[�%�}�6Mw���p}� º�I�M� ��9�6y�/�#jc��� <�<���A�ם��[�4��8���[uPmٮg RlF]��hhpڸ�5@^��l�D���UX�4}I�p�����堯
Page cache işaretini kaldırınca site düzeliyor. Bu sorunu nasıl çözerim?
Malesef şu an yoğunluktan dolayı böyle bir imkanım yok. Kusura bakmayın lütfen. Fakat imkan bulursam halletmeye ve konuyu güncellemeye çalışacağım.
Cep telefonundan sayfayı yenilediğimde soru işaretli birşey çıkıp aç kaydet yazıyor.
Farklı mobil cihazlardan da denedim aynı sorun.
Lütfen yardım edin.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar..
Eklenti etkinleştirilemedi, çünkü önlenemeyen bir hataya sebep oldu.
Warning: include(): Failed opening '/home/u907476074/public_html/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/EDD/integration.php' for inclusion (include_path='.:/opt/php-5.5/pear') in /home/u907476074/public_html/wp-content/plugins/w3-total-cache/w3-total-cache.php on line 50
Warning: require_once(/home/u907476074/public_html/wp-content/plugins/w3-total-cache/inc/define.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/u907476074/public_html/wp-content/plugins/w3-total-cache/w3-total-cache.php on line 56
Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/u907476074/public_html/wp-content/plugins/w3-total-cache/inc/define.php' (include_path='.:/opt/php-5.5/pear') in /home/u907476074/public_html/wp-content/plugins/w3-total-cache/w3-total-cache.php on line 56
Hey Sen! Hadi yorum yap...
Cevap yazdığın kullanıcı: Fatih Emre