Yazar olmak sanıldığı kadar zor değil ama o kadar kolay da değil... Bir düşünün; koşmayı bilmeden, ara nefeslerin nasıl alınması gerektiğini öğrenmeden sporcu olabilir misiniz? Tabii ki de olamazsınız. Kendinize güvenerek yola çıkarsınız, bildiklerim bana yeter dersiniz, en fazla on- onbeş adım atarsınız ve yavaş yavaş tıkanmaya başlar, yavaşlarsınız. Zaten yavaşladıktan sonra da tekrar hızlanmanız söz konusu değildir.
Yazar olmak için gerekenler
İşte yazarlık da buna benzer. Yazar olmak için gerekenleri, yazarların niteliklerini ve ne yapmanız gerektiğini bilmeden yola çıkarsanız sayfanın yarısına geldiğinizde tıkanır kalırsınız ve devamı getiremezsiniz. Bunun için her meslekte olduğu gibi yazarlık mesleğinde de uymanız ve uygulamanız gereken kurallar mevcuttur. Tanınmış ve popülerleşmiş yazarları incelediğimizde hepsinin ilk önce kendini geliştirip sonra yazar olduğunu görürüz. Zaten normal olanı budur çünkü toplum örnek alacağı kişiyi tüm detaylarıyla incelemektedir.
Peki, kimler yazar olabilir? Her ne kadar yazar olmak için belirli bir yaş sınırı olmasa da bu zamana kadar bir lise öğrencisinin kitaplarının yayınlandığı ve satıldığı görülmemiştir. Çünkü yazar olmak için öncelikle sizin olgunlaşmış ve tabiri caizse hayata atılmış olmanız gerekmektedir. Yazarların özellikleri dikkate alınacak olursa; yazarlar kendini geliştiren araştırmacı ruhlu insanlardır. Okumayı ok severler ve düşüncelerini açıkça ifade edebilirler. Türkçeyi ve imla kurallarını oldukça düzgün kullanırlar. Gündemi takip eder, güncel olaylar hakkında yorumda bulunurlar.
Bu yazıya 4 yorum yapıldı.
Bana göre her an yazar kimliğini taşıyabilmek oldukça zor. Yazarlar bile zaman zaman yazar olamazlar yine de bir yazardırlar.
Hey Sen! Hadi yorum yap...
Cevap yazdığın kullanıcı: Fatih Emre