İçinizdekiler

Bugün hayatınızın hangi anı olursa olsun yaşadıklarınızın sorumlusunun siz olmadığınızı göstereceğim. Üstelik bu hafta için yalnız değilim. Bana eşlik eden güzel bir kadın var. Beyza Nur Tufan ile yaptığımız karşılıklı sohbet tadında geçen bu dosyayı sizler için derledik.

Beyza Nur diyor ki;

UMURSAMAK - UMURSAMAMAK

"Umursamak benim için önemli bu hayatta. Herkes umursanmak, değer görmek ister ama öyle bi an gelir ki bütün her şey bazen karışır. Bunun karşısında kötü niyetli olmadığını bilmek ister insan. Sırf verdigin değeri görmek için hayatı umursamak lazım, çünkü hayat cok kısa. Eğlenmek gerek. Her şeye rağmen umursamamakta kimi zaman insanların gözünde değerlidir. Kaybeden sen olmaman için umursamamayı bir şekilde öğrenmek gerekir."

HAYAL KIRIKLIKLARI

"Hayal kırıklıklarım karşısında nasıl davrandığımı, nasıl mücadele ettiğimi kimse bilemez, anlayamaz da... Zira hiçbir hayal kırıklığını bir başkası düzeltemez. Yalnızca acıların dinmesine yardımcı olur. Olayların peşinden koşmak gerekir kimi zaman, ama bazen de akışına bırakmanız gereken anlar vardır. Çünkü hayatın ne getireceğini bilemeyiz."

HAYATTAKİ DEĞERLER

"Zor şeyler her zaman ilgimi daha çok çekmiştir, ama küçük şeylerle de bazen insanlar mutlu olabilir. Mutluluk neredeyse onun için çaba harcamak gerekir. İnsanlar seni ne kadar kırsa, üzse bile bir çaba görsek yine aynısı olacak mı korkusu hiç gitmez içimizden. Gider bir gün ama öyle bir şey yapmalı ki gitmesi gereksin. Ben hayatta küçük şeylerle mutlu olmayı daha cok seviyorum."

BAŞARABİLMEK

"Buraya kadar saydıklarımı başarıp başaramadığıma gelecek olursak, başarı ödüllendirilmelidir. İlla maddi boyutlarda değil manevi yönden de başarı ödüllendirilebilir. İnsan nerede nasıl mutluysa onunla kalmalı ve hiç bir zaman başaramama korkusu olmamalı. Çünkü korku başarısızlığın temeli konumunda. Başarmak icin çaba ve zaman gerekir. Başarıyorsan eğer senden iyisi, mutlusu yoktur bu hayatta."

Buraya kadar olan bölümde saçmaladığımızı düşünebilir hatta yazıyı yarısına bile gelmeden kapatabilirsiniz. Fakat derinden ve hisli bir düşünce yapısıyla derinleştirdiğiniz zaman aslında yaşamın ne kadarda renkli olabileceğinin, mutsuzluğunuzun hiçbir şekilde uzun sürmemesi gerektiğinin ipuçlarını bulabileceksiniz. Bu kısa yazıda emeği geçen Beyza Nur Tufan'a sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Sağlıcakla kalın ve hep gülün.