Irkçılık

IRKÇILIK derken sadece türk-kürt ırkçılığını ele alacağım.
bakınız: günümüz insanları ( çocuklarda dahil ) sapıtma yaşıyor.Geçmişten beri yanlış düşüncelere itildik,kalıplaşmış toplumu kendimize yol edindik.Güzel kızların kıskanıldığı , bakımsız insanların küçük düşürüldüğü, kilolu insanların dalga geçildiği, hastalığı olan insanlara canavar veya zombi virüsü gibi davranıldığı, özellikle kürt arkadaşlarımızın , kürt çocukların istenmediği, sevilmediği bi toplumda yetiştik.Daha doğrusu faşist insanları bizi itelediği bir toplumda.Oysa ne kadar kötüdür kendi ırkından olmayan insana acımasızca vicdansızca davranmak? değil mi?
Sonuçta bizler aynı ülke vatandaşı olup aynı haklara sahibiz... sözde :)
bakın etrafınıza kürt arkadaşlarınıza ,kürt tanıdıklarınıza, nasıl itilip kakıldıklarına, görünüşleriyle nasıl dalga geçildiğine kürt diye sevilmediğine...
Ya o çocukların düştüğü durum? arkadaş çevresinde istenmeyen çocuk olmak ? Sırf ten rengi farklı , görünüşü farklı ırkı farklı diye..

gelelim siyasi konuya ;1938'de bir katliam oldu belki bazılarınız bilir.'' Dersim katliamı ''. Nedir dersim katliamı? derseniz anlatayım.1938 de ayaklanan zazaların kürtlerin katledilmesidir.Ben kesinlikle kötü insanları savunmam fakat oradaki masum insanları öldüren atalarımızı affetmeyeceğim.İster kürt ister yahudi ister ermeni ister rus olsun(günümüzü ele alırsak).ozamanlar Tunceli'de suçsuz insanların da dahil olduğu bi katliam yaşandı.Kadın , çoluk çocuk yaşlı demeden suçlu suçsuz demeden insanlar öldürüldü. Mermi pahalı diye kütüklerle vuruldu insanların başlarına.Kadınlara tecavüz edildi köprü üstünde, cesetler atıldı dereye... İnsanlara kürtçe konuşmak yasaklandı.hapishanede konuşan kadınlara kendi dışkıları yedirildi. Neden mi? sırf kürtçe konuştukları için.Kürtçeden başka bir dil bilmedikleri için.
Evler bombalandı..bombalayan kimdi biliyor musunuz? Atatürk'ün manevi kızı Sabiha gökçen.İlk kadın pilotumuz.Haber de diyor ki ; Dersimi acımazsızca bombaladım.Gurur duyulmaz bunlarla bu insan katliamıdır ,vicdansızlıktır...yapılan eziyetler yetmezmi onlara? bunun gibi katliam dolu tarih..

Bir TÜRK olarak diyeceğim şu ki ;
Haklı kürt , türk , çerkez , alevi, rus, ermeni,amerikan, yahudi, hristiyan , vs vs bunun gibi bütün vatandaşları savunurum.Bu benim insanlık görevimdir.
Üstüne basa basa söylüyorum ben pkk'yı değil ben Kürtleri , masum insanları savunuyorum.Sizden isteyeceğim Masum insanlara iyi davranın.Dışlamayın,hor görmeyin.
İNSANLIKTAN UZAKLAŞMAYIN !