Sanat dediğin şey insan iç dünyası hatta ve hatta çocuğu bebeğidir.
Sanat insan kendisini ifade etmesi,
İçinden geçenleri yazıya dökmesidir.
Sanata karışamazsın. Eleştri yapılabilir fakat, insan sanatını istediği gibi icra edebilir.
Benim iki şiirimde küfürlü olduğu için burada paylaşılmamıştır.
Yazarçizer.net ailesine ve editörlere bu eleştirimi yapmaktayım. Sanatta küfür de olur herşey de olur. O zaman Can Yücel de, Neyzen Tevfik veya bi başka şair sadece şiirinde küfür ettiğinden dolayı kitapları basılmasaydı?
Demem o ki sanatta her şey olabilir. Burada kriterlerinizi değistirmeniz gerekmekte.
Devlete, vatana, millete ve dine hakaret edilmediği, kişilerin gururu çiğnenmediği sürece sanata realist yaklaşmanız gerekmekte. Bu eleştrimi umarım değerlendirirsiniz. Özel hayatınızda kullandığınız gibi şiirde de hakaret küfür kullanılabilmeli.
Bu yazıya 2 yorum yapıldı.
Mehmet Bey,
Eleştiriniz için teşekkür ederiz. Sanata saygı konusunda da haklısınız. Fakat bizim hiçbir zaman için "gönderilen tüm yazıları yayınlayacağız" gibi bir iddiamız olmadı. Her yayın kuruluşunun kendine göre bir çizgisi vardır. A şahsı bir yayınevinden kitabını çıkaramazken, onun için B yayınevi çok ideal olabilir. Bu iki yönlüdür; kimi zaman yazar/şair, kimi zaman da yayınkuruluşu istemez birlikteliği... Günümüzde de birçok gazete-gazeteci ilişkisi bu şekildedir...
Siz, yayın politikası izin veren platformlarda istediğiniz gibi özgürce küfür edebilirsiniz. Ama biz okuyucu kitlemizin rahatsız olacağını düşündüğümüz yahut yayın politikamıza aykırı gördüğümüz içerikleri yayınlamıyoruz.
Ek olara; devlete, vatana küfür olmadığı sürece 'sanata özgürlük' demişsiniz. Neden peki? Devlete edilen hakaretle şiirde geçen küfürlerin arasındaki çizgiyi kim belirliyor? Siz "devlete ya da şahıslara hakaret olmadığı sürece yayınlanmalı" derken, bir başkası "kime olursa olsun... küfrün de hayatımızda yeri var. o zaman özgürlüktür ve yayınlanmalı" diyebilir. Burada referans olarak kimin görüşünü kabul etmek gerekiyor? Çünkü küfür gibi hayatın pek çok gerçeği var; intihar mesela...
Uzun lafın kısası; nasıl ki sizin bu konuda 'özgürlük' anlayışınız birçok insana göre farklılık içerebiliyorsa, aynı durum bizim için de sözkonusu.
Anlayışla karşılamanızı umarız.
Sevgiler.
Ve ben her zaman dediğim gibi "ne kadar büyük çerçeve o kadar büyük resim."
Gelişmek için.
Hey Sen! Hadi yorum yap...
Cevap yazdığın kullanıcı: Fatih Emre