Aydınlık mı? Karanlık mı?

   Karanlık... Sanki hayatı aniden yutacakmış gibi.Sizce de öyle değil mi? Korku filmleri gibi aniden bir şey olup hepimiz ölecekmişiz gibi.Masum gibi ama kötü.Peki karanlığa ışık vermeye çalışan yıldızlar aynı kendi karanlığımızda bize yön vermeye çalışan kişilere benzemiyor mu? Bazen o ışığa doğru yol alırız, bazen de karanlıkta kalacağımızı bilerek dururuz.Bekleriz gelmesini.Cesurca.Peki karanlık gelince de mi aynı şeyleri hissetmeye devam ederiz.Belki de hayır.Tıpkı sonu gözükmeyen dipsiz bir kuyu gibi,hapsolmuşluk rengi.

   İnsanlar gibi karanlıkta bir sırdaş , yoldaştır.Bütün sırlarını saklar ama bunu belli etmezdi kimseye. Gündüz gibi değildi karanlık. Kimseye umut olmazdı. Korkuturdu herkesi,çekerdi içine. 

  Belki de karanlıkta olmak isteyenlerin sebebi buydu.İnsanlar gibi kötü fakat bir nevi yol gostericiydi.Aydınlıkta yaşayanlar gibi değildi karanlıkta yaşayanlar.Aydınlık sadece bir gözden görmeni sağlarken,karanlık bütün her şeyi görmeni sağlardı cesurca.

   Peki siz nerede yaşamayıtercih ederdiniz? 

Aydınlıkta yaşayıp boş umutları mı?Karanlıkta yaşayıp doğruları mı?