Twitter nedir? Son zamanlarda sosyal ağ platformunda en sık karşılaşılan sorulardan biridir. En azından ben sık karşılaşıyorum Twitter kullanımı ile ilgili sorularla. Eminim siz de "Twitter ne yaa? Facebook gibi birşey mi?" ve türevi sorularla çok karşılaşmışsınızdır. Akşam üzeri yanıma gelen arkadaşım "Bu Twitter ne işe yarıyor? Twitter üye olma işi nasıl oluyor? Twitter ile Facebook benzer siteler mi?" gibi yığınla soru sordu. Kimilerine cevap vermek cidden zor aslında. Yani en basitinden "Twitter nedir?" sorusuna cevap vermek bile oldukça zor. Çünkü Twitter herkes için farklı kullanım amacı içerdiğinden "Twitter nedir? sorusuna tek bir cevap vermek mümkün değil.
İşte bu yüzden sadece tek bir yazı içerisinde olmamak kaydı ile "Twitter nedir, Twitter üye olma, Twitter nasıl kullanılır, Twitter takipçi sayısı artırma" gibi konuların hepsine birkaç gün boyunca farklı yazılarda değineceğim. Twitter ile ilgili bu ilk yazımda öncelikli olarak Twitter nedir ve Twitter üyelik ile ilgili olarak yardımcı olacağım...
İlk olarak Twittera nasıl üye olunur? Twittera üye olmak için öncelikle http://www.twitter.com adresine girip aşağıdaki resimde bulunan kırmızı çerçeve içindeki butona basın.
Sonrasında karşınıza gelecek formdaki bilgileri aşağıdaki resme uygun şekilde doldurun.
E hayırlı olsun. "Twittera nasıl üye olurum?" diye bir derdiniz vardıysa, artık yok :) İşte Twittera üyelik bu kadar kolay. Şimdi geldi "Twitter nedir?" sorusuna. Twittera üye olma faslından önce Twitter'ın ne olduğunu bilmelisiniz tabii. Bilmediğiniz bir şeyi kullanmaya çalışmak mantığa ters :)
Twitter'ın ne olduğunu söylemeden önce mikroblog nedir ve sosyal ağ nedir konularına da kısaca değinmekte fayda var. Mikroblog; adından da anlaşıldığı üzere, mini blog demek :) Yani gününüzün nasıl geçtiğini, şirketinizin reklamını ya da o günkü hislerinizi gizli kapaklı sayfalar dolusu bir günlüğe değil, kişisel web sitenize değil de herkesin görebileceği, kamuya açık bir sayfada yazmak demektir. "E mikroluk bunun neresinde?" diye soracak olursanız; "bunların hepsini yapmak için 140 karakter sınırınız var" dersem mikroluğun kaynağını anlarsınız herhalde.
İşte kısaca; aklınıza gelen her türlü ifadeyi 140 karakterle sınırlandırmak koşulu ile paylaşabileceğiniz bir platformdur Twitter. Fakat aklınız boş işlere çalışıyorsa Twitter'ı sevmeme ihtimaliniz kuvvetle muhtemel. Zira yazdığınız şeylerin işe yarar olması, takipçi sayınızın artmasına sebep olacaktır. Öte yandan kimsenin takip etmediği fakat saatlerinizi harcadığınız bir hesabınız varsa, kısa süre sonra sıkılıp bırakırsınız. O yüzden insanların okumaya değer bulacağı şeyler yazmayacağınızı düşünüyorsanız Twitter'a gereksiz yere üye olup veritabanını şişirmemenizi öneririm :) İyi Twitlemeler...
Bu yazıya 1 yorum yapıldı.
Hey Sen! Hadi yorum yap...
Cevap yazdığın kullanıcı: Fatih Emre